søndag 19. desember 2010

Skjulte feil og mangler


Kjøper man gamle hus er det alltid en risiko for skjulte feil og mangler, og det må jeg si vi har hatt vår del av nå.

Først oppdaget vi råte i en vegg, dette førte til av veggen måtte HELT ned, ny vegg opp. Når veggen kom helt ned, da oppdaget vi at det også var råte i gulvbjelkene, så da måtte halve gulvet i dette rommet byttes. I den forbindelse oppdaget vi selvfølgelig råte i neste vegg, også denne måtte til slutt helt ned, så det ble litt av en jobb.

Vi tenkte at nå var de verste overraskelsene over, men dengang ei. Plutselig oppdager vi en alvorlig konstruksjonsfeil i den største veggen på huset, hvilket innebærer at hele veggen må løftes og støttes opp på nytt. Og, jeg nevnte ikke det kanksje? Nei, gjorde nok ikke det- halve bunnstokken i veggen er råtten.....

Joda- det er en berg og dalbane tilværelse å pusse opp hus, men i det minste så vet vi hva vi har når vi har revet helt ned og bygget opp.

Her følger en liten billedkavalkade siden sist.



Her har vi kilden til problemene for tiden. Over vinduet ser vi at bæring av veggen er kuttet tvers av for å sette inn nye moderne vinduer. Dette har ført til at veggen siger, og må fikses før man kan sette inn nye vinduer.


Bæringen fortsetter under vinduet, men dessverre er det vinduet som pr i dag er bærende for veggen.



Her har vi satt opp en ekstra brannmur. Materialet er noe nytt og ekstremt porøst. Dette anbefales ikke for sarte sjeler. Nervepirrende, men kom seg opp til slutt uten å knekke. Pipa er nå fikset med et keramisk rør. Dette gjør at pipa også får en annen klassifisering, og man nå kan sette tre helt inn til muren.




Her er det kommet opp panel i taket og på veggen i kjøkkenet. Bak panelen skjuler det seg et vindu, dette skal vi selvsagt skjære hull til så det blir lyst og fint.




Selve arbeidsdelen av kjøkkenet. Det stygge vinduet byttes straks ut med nytt høyere krysspostvindu. Bare de kommer. Vinduene er pr nå 3 uker forsinket!! ikke så gøy når man har leid inn snekker for å få hjelp til å komme i mål, og snekkeren plutselig står uten arbeid grunnet leveringstull.



Vi gleder oss veldig til å komme inn i huset og bo det inn. Planen er å ha kjøkken og stue klart før innflyttingen, resten vil vi ta mens vi bor der.

Vi har også endelig fått tilgang til hele huset. Leieboeren oppe er flyttet ut, og jeg har lyst til å vise dere 2. etasjen vår slik den ser ut akkurat nå.




Soverom , levelig, men står helt klart på listen over rom som må males.




Enda et soverom. Skal helt klart males, ikke akkurat en beroligende farge dette.



Når man ikke trodde det kunne bli verre...... Smaken er helt klart som baken- delt.



Her skal trollemor ha walk-in closet, dette gleder jeg meg til.



Sist, men ikke minst- her skal vi ha et ekstra bad.