fredag 12. november 2010

Utgraving og politibesøk
Da jeg var barn hadde jeg en drøm om å bli arkeolog. Var utrolig fasinert av alt man kunne finne under bakken. Hvem hadde trodd at man skulle drive med "arkeologiske" utgravinger under eget hus?

Da vi måtte rive veggen i kjøkkenet, oppdaget vi manglende lufting under gulvet, noe som var årsaken til fuktproblemet, så halve gulvet måtte også rives opp. Under gulvet skjulte det seg massevis av søppel, en god del skatter, samt en mindre hyggelig overraskelse.

Jeg hørte Trollefar rope på meg."Trollemor- titta, vad jag har hittat!"
Jeg tok turen ut i kjøkkenet og forstår fort hans entusiasme. Under gulvet og alt skrotet dukket det opp massevis av gamle flasker og bokser, noen av dem i forbausende god stand. Vi var ganske så oppildnet over funnene og fantaserer høyt der den ene flasken etter den andre dras opp fra under gulvet (tipper vi har funnet 30 flasker- minst!) Trollefar sier så som spøk: "tänk om vi hittade granater!" Ikke før han hadde sagt så- drar han opp en gedigen patron (se bilde lenger ned)

Nå var det ikke lenger Trollefar og Trollemor som var i fyr og flamme, men poden.
Poden:"Kan jeg ha den på rommet mitt?"
Trollemor: "Nei, det er nok ikke så lurt, tenk om du blir fristet til å leke med den?"
Poden: "Den skal få stå helt stille på hylla mi- LOVER!"

Trollemor var ikke til å rikke her, så den ble forsiktig tatt ut og lagt ned i kjelleren. Etter å ha tenkt oss om litt, kom vi på at det kanskje ikke var særlig smart å ha noe slikt i hus. Trollefar tok derfor en telefon ned til politiet for å høre om dette egentlig var noe å bry seg om, og hvor man ev. kunne hendvende seg for å bli av med slike ting...

Politidame: "vi sender en man som er flink med slike ting med en gang vi!"
Trollefar, noe overrasket: "ok"

Jeg tuller ikke- det tok maks 10 minutter før det sto en patruljebil utenfor huset, og patronen ble fraktet ut og i sikkerhet.

Det ble mao en litt mer spennende utgraving enn vi hadde forutsett.Her har vi et lite utvalg av flaskene vi sikkert fant 30 stk av. Kan umulig ha så mange flasker i huset selv, så vi må nok forsøke selge noen av disse etterhvert.Er det rart Trollemor ble i fyr og flamme? Så gøy med gamle bokser, med inntakt etikett på!


Til og med sykkel fant vi under gulvet!Skrot i lange baner.Noen må ha vært ekstremt glad i vikingmelk. Overdriver ikke når jeg sier vi har kastet flere hundre slike bokser!


Sist, men ikke minst- her har vi årsaken til politibesøket

1 kommentar:

banglamarie sa...

ooooo spennende med nytt gammelt hus på mange måter!! Kos dere med utgraving av huset :)